jouw bruiloft en corona

Het coronavirus en je bruiloft

Wie had gedacht dat we hier zouden staan op dit moment? Toen we te horen kregen dat er een virus rondging in China, had jij toen verwacht dat het inmiddels zo erg zou zijn? Ik niet in ieder geval… En toch staan we hier nu. De aantallen die we dagelijks te horen krijgen, over het aantal besmettingen en het aantal doden, is telkens weer een klap. Elke keer weer voel ik toch een soort van ongeloof en daarna weer het besef dat het toch echt zo is.

Wanneer ik ’s ochtends wakker word ben ik altijd best vrolijk, tsja ik ben echt een ochtendmens! Ik drink een kop koffie, maar dan gaat de tv aan en word ik weer met mijn neus op de feiten gedrukt. Natuurlijk ben ik ontzettend dankbaar dat er niemand in mijn omgeving besmet is of er mee te maken heeft, maar tegelijkertijd vind ik het vreselijk om die beelden van besmette mensen en zelfs overleden mensen te zien. Dit gun je niemand.

Blijf binnen, houd afstand en was je handen

Ik denk dat we inmiddels allemaal wel de ernst ervan inzien, waar we dat eerder nog niet deden. We weten dus allemaal wel dat het nu ontzettend belangrijk is om gewoon lekker binnen te blijven, tenzij het écht niet anders kan. Daarnaast moeten we natuurlijk ook afstand houden én je handen regelmatig en goed wassen.

Het is al honderden keren gezegd, er zijn filmpjes van gemaakt en tóch zijn er nog steeds mensen die het niet begrijpen. Wat mij opviel toen ik door de winkel liep, was dat sommige mensen het toch nog niet zo nauw nemen. Ze gingen niet opzij in smalle paden en keken me raar aan als ik stond te wachten om erlangs te kunnen. Ja, sorry, maar ik probeer me aan de regels te houden… Als we dat allemaal gewoon doen, zijn we er hopelijk snel weer vanaf!

Ondernemers redden het niet of nauwelijks

Aangezien ik zelf ondernemer ben, houd ik me ook bezig met de Coronacrisis en het effect op het bedrijfsleven. Als zelfstandig ondernemer heb je het vaak al niet makkelijk en nu de klanten 1 voor 1 wegvallen, vallen ook de inkomsten in rap tempo weg. De rekeningen moeten natuurlijk gewoon betaald worden. Nu heb ik zelf geen extern pand, dus dat scheelt, maar de ondernemers die dat wel hebben, komen toch behoorlijk (snel) in de problemen. Naast fotograaf ben ik ook tekstschrijver, maar ook die opdrachten vallen tijdelijk weg. De vraag is wanneer alles weer gaat lopen, als de bedrijven natuurlijk niet failliet gaan voor die tijd…

Bruiloft uitstellen door Corona

Uiteraard gaan er geen bruiloften door momenteel. Ook al zijn bruiloften tot 30 personen en met de gepaste afstand toegestaan, dat moet je gewoon niet willen. Tenzij het écht niet anders kan. Breng jezelf en anderen gewoon niet in gevaar om je bruiloft te vieren op dit moment. Ik weet dat je er echt al lang naartoe leeft en dat je super lang bezig bent geweest met de voorbereidingen, maar die bruiloft loopt niet weg! Het is een ontzettende domper, maar ook de nieuwe datum zal geweldig gaan worden. Jullie hebben dan samen deze crisis overleefd en dat is ook heel wat waard!

Ik denk graag met je mee!

Ben jij één van die mensen die zijn of haar bruiloft moet uitstellen? Neem dan tijdig contact op met je leveranciers. In deze tijd zullen veel bedrijven met je meedenken en een passende oplossing vinden. Bedenk wel dat sommige bedrijven een aanbetaling o.i.d. echt hard nodig hebben om te kunnen blijven bestaan. Heb je bij mij een trouwreportage geboekt staan voor deze periode? Ik verplaats kosteloos met je mee naar je nieuwe datum! Is die datum al bezet? Ook dan komen we er samen wel uit. Ik denk graag met je mee. Hopelijk kunnen alle bruidsparen begrip hebben voor de leveranciers, maar andersom ook! #daslief