Journalistieke bruidsfotografie

Als je gaat trouwen is het belangrijk dat je de juiste fotograaf boekt voor jullie grote dag. Wanneer je kiest voor journalistieke bruidsfotografie weet je zeker dat je terugkijkt op hoe jullie trouwdag écht was. Ook voor stellen die niet graag op de foto gaan is journalistieke bruidsfotografie dé perfecte stijl.

Emoties en gebeurtenissen

Tijdens een bruiloft gebeurt er van alles. Moeders die een traantje wegpinken, vaders die hun dochters weggeven, de bruidegom die de bruid voor het eerst ziet. Dat zijn allemaal momenten die je nooit meer zal vergeten. Wanneer je daar een foto van hebt, is dat zo ontzettend waardevol. Je hebt dan ook echt een beeld bij de herinnering en dat zorgt er alleen maar meer voor dat je die momenten voor altijd kunt koesteren. Journalistieke bruidsfotografie bestaat dan ook voor een groot deel van het vangen van die prachtige momenten, maar zeker niet alleen de standaard momenten.

Melinda Hopstaken bruidsfotografie

Wat ook erg bijzonder is, is het feit dat een journalistieke bruidsfotograaf vaak door heeft wat er allemaal gebeurt. De fotograaf observeert en weet korte, maar bijzondere momenten, op te merken. Zo is het extra leuk dat jullie als bruidspaar later foto’s terugzien van momenten waarvan je niet eens wist dat die gebeurt zijn! Denk bijvoorbeeld aan een kind dat vol overgave taart zit te eten of de bruidsmeisjes die een onderonsje hebben.

Ook leuk, tijdens het klaarmaken van de bruidegom of de bruid is je partner er niet bij, dus om daar later wat kiekjes van terug te zien is ook altijd leuk! Tip: zorg ervoor dat de fotograaf jullie beiden kan vastleggen tijdens het klaarmaken. De bruid doet er vaak langer over, dus laat de fotograaf eerst even bij de bruidegom spieken, om vervolgens door te gaan naar de bruid. Journalistieke trouwfotografie draait vaak ook om multi-tasken en snel handelen.

Bloopers!

Op je trouwdag wil je misschien wel dat alles perfect verloopt, maar dat is gewoonweg niet realistisch. Er gaat nu eenmaal wel eens wat fout. En terwijl je daar tijdens de bruiloft zelf misschien even niet om kan lachen, is het wel onwijs grappig om daar later foto’s van terug te zien. Ook dat is waar journalistieke bruidsfotografie om de hoek komt kijken. Deze fotograaf geniet van dat soort momenten, want ze weet dat jullie er later ook heel hard om kunnen lachen. Ik heb het hier natuurlijk wel over kleine ‘blooper’ momentjes en niet over dingen die compleet in de soep lopen 😉

Melinda Hopstaken bruidsfotografie

Waar is de fotograaf?

Het kan zijn dat wanneer je voor journalistieke bruidsfotografie kiest, je na een tijdje niet eens meer door hebt dat de fotograaf erbij is. Nu hoef je natuurlijk niet meteen in paniek te raken, want de fotograaf is gewoon zijn of haar werk aan het doen! Sommige fotografen zijn nu eenmaal ‘onzichtbaar’ tijdens jullie huwelijk. Het ene bruidspaar kan dit juist enorm waarderen en het andere bruidspaar weet liever waar ie aan toe is.

Dat is daarom wel een belangrijk puntje wanneer je met bruidsfotografen in gesprek gaat. Laat vooral weten wat je wilt en vraag of de fotograaf ‘onzichtbaar’ is of dat ie juist ook een gast op de bruiloft is. Ik zelf geef de voorkeur aan de fotograaf te beschouwen als een gast en wanneer ik zelf fotografeer vind ik dat ook het meest prettig. Natuurlijk ‘verdwijn’ ik af en toe ook wel eens als ik zie dat er iets staat te gebeuren dat ik niet mag missen, maar over het algemeen meng ik me gewoon gezellig tussen de gasten.

Hoe vind ik een journalistieke bruidsfotograaf?

Wanneer je zoekt naar een bruidsfotograaf, krijg je zoveel resultaten, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Probeer dus vast te stellen of journalistieke bruidsfotografie jullie ding is en Google vervolgens eens naar: journalistieke bruidsfotograaf of trouwfotograaf met journalistieke stijl. Wanneer mijn foto’s je aanspreken, kun je natuurlijk ook altijd contact met mij opnemen om te zien of ik nog beschikbaar ben voor jullie trouwdag.

Houd je meer van traditionele bruidsfotografie? Of ben je juist heel kunstzinnig aangelegd? Dan zou fine art bruidsfotografie wellicht meer geschikt zijn voor jullie. Mijn stijl zou je kunnen omschrijven als ‘journalistieke bruidsfotografie met een vleugje fine art’.