Waarom bruidsfotografie?

Ervaar het gevoel van een foto

Het gevoel dat je een bepaald moment kan vastleggen zoals het is en soms eigenlijk zelfs nog een stuk mooier, dat is een gevoel dat ik eigenlijk niet echt kan uitleggen. Het is een gevoel dat je moet ervaren. Als ik foto’s voor mezelf maak, dan heb ik uiteraard zelf dat gevoel. Maar als ik foto’s voor een ander maak, dan hebben zij dat gevoel. Wanneer ze terugkijken naar de foto, dan zitten ze weer in het moment, dan voelen ze die emoties weer. Dát is een foto. Het is niet zomaar een plaatje, het is een herinnering, een moment, een emotie.

Een foto als herinnering

Heb je ook wel eens een bepaald beeld in je hoofd als je ergens aan terug denkt? Ik denk wel eens aan een herinnering van vroeger, dat ik echt een jaar of 4 was en ik zie dat moment helemaal voor me. En dat komt echt niet omdat ik zo’n geweldig geheugen heb, nee dat komt omdat iemand daar toen een foto van heeft gemaakt. Die foto heb ik misschien wel een aantal keer in mijn leven voorbij zien komen en zo heb ik dat moment in mijn hoofd gecreëerd. Zonder die foto had dat waarschijnlijk helemaal niet gekund. Zó belangrijk kan een foto zijn.

Wat dus helemaal mijn ding is, is spontane en echte fotografie, ook wel ‘journalistiek’ genoemd. Gewoon lekker foto’s maken, terwijl de mensen hun eigen ding doen en helemaal niet op mij letten, dát vind ik geweldig. Maar dat neemt niet weg dat ik ‘geposeerde’ plaatjes ook te gek kan vinden. Wanneer ik iemand op precies de goede plaats kan neerzetten in het mooiste licht zonder te veel poespas, dan word ik daar toch ook wel érg happy van.

Bruidsotografie is echt mijn ding

Je begrijpt nu vast waarom trouwfotografie perfect is voor mij. Spontane momenten, echte emoties, prachtige settings en geweldige locaties. Ik word ook erg blij van mooie decoratie, bloemen en meer van dat soort moois. Ali is uiteraard 1 van mijn beste vrienden en ik zit dan ook vaak met smart te wachten tot de postbode weer langskomt. Afgelopen kerst kon ik lekker losgaan met kerstdecoratie en momenteel ben ik nog volop bezig met spullen inslaan voor onze eigen bruiloft 😉

Maar goed, ik dwaal af. Mijn overige hobby’s kan ik natuurlijk altijd in een aparte blog bespreken. Dit zijn dus de redenen dat fotografie mijn grootste passie én mijn beroep is. Ik ben nu natuurlijk ook héél erg benieuwd naar jouw grootste passie en of jij ook van je hobby je beroep hebt gemaakt.